Lees meer over het back-uppen van uw pc Lees meer over de beveiliging van uw pc Lees meer over de beveiliging van uw router Tabbladen

Veilig wachtwoord

 

 

» Home
» STAPPENPLAN

» TEST uw wachtwoord

» Wachtwoord terughalen

» Colofon

 

Zoek zoek

Wachtwoord terughalen

Heeft u een te moeilijk wachtwoord gemaakt en weet u het niet meer? Probeer met de onderstaande gratis software uw wachtwoord te achterhalen (password recovery). Artikel geüpdatete op 6 september 2018.

 

WAARSCHUWING!

 

Laat de gratis programma's die op deze pagina genoemd worden NOOIT op uw computer staan. Anderen kunnen het dan misbruiken en uw wachtwoorden achterhalen. Verwijder elk van onderstaande programma's daarom ALTIJD direct na gebruikt!

 

 

Alle geboden informatie op deze website is objectief en onpartijdig. Zie ook de informatie over mijn onafhankelijkheid in het colofon.

 

 

Windows wachtwoord

Bent u het Windows-wachtwoord vergeten van uw gebruikersaccount, volg dan onderstaande stappen om het wachtwoord te resetten.

 

1

Download de laatste versie van "Offline NT Password & Registry Editor, Bootdisk/CD" vanaf http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ (klik Bootdisk).

 

2

Pak het zip-bestand uit en brand het iso-bestand op een CD.

 

3

Doe de CD in uw computer en start de computer opnieuw op vanaf de CD. Soms moet u eerst in het BIOS van uw computer instellen dat de computer vanaf CD-ROM moet opstarten.

 

4

Het programma op CD start op en u moet enkele vragen beantwoorden. Tenzij u zeker weet dat het anders zit, kies dan hier achtereenvolgens de standaardantwoorden Boot : Druk op Enter

Select: [1] Druk op Enter

[WINDOWS/System32/config] : Druk op Enter

[1] : Druk op Enter

What to do? [1] -> Druk op Enter

 

5

Type de naam van de gebruiker (door het programma aangeduid met Username) van het gebruikersaccount waarvan u het wachtwoord wilt aanpassen en druk op Enter.

 

6

De volgende vraag beantwoordt u met No. Bij de volgende vraag of u een nieuw wachtwoord wilt opgeven of het wachtwoord leeg wilt maken, kunt u er het beste voor kiezen het wachtwoord leeg te maken! Dit laatste wordt ook door het programma geadviseerd! U kunt beter straks, in Windows zelf, opnieuw een wachtwoord opgeven. Type bij deze vraag daarom een sterretje (*) gevolgd door een druk op de knop Enter.

 

7

Zodra het programma klaar is, sluit u het programma met de !-toets gevolgd door Enter en daarna met de q-toets gevolgd door Enter.  Vervolgens zullen de gewijzigde gegevens naar het register van Windows worden geschreven. Bevestig dat met de Y (van Yes) en druk tweemaal op Enter.

 

8

Haal de CD uit de speler en start de computer opnieuw op. Log in met een blanco wachtwoord. Zodra Windows is opgestart, gaat u naar Start, Configuratiescherm, Gebruikersaccounts. Selecteer uw gebruikersaccount en kies voor Een wachtwoord instellen.

 

 

Google Chrome Wachtwoorden terughalen

Je kunt in Google Chrome wachtwoorden opslaan zodat je ze niet iedere keer zelf hoeft in te typen en te onthouden. Het kan voorkomen dat de pagina waarbij je het wachtwoord hebt opgeslagen veranderd is. Dan zal het wachtwoord niet meer vanzelf ingevuld worden. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je eeste inlogde op website.nl/login en nu inlogt op website.nl/inloggen.

Om toch dat wachtwoord te kunnen achterhalen moet je even in de instellingen van Chrome kijken. Je gaat dan naar Instellingen (Windows) Voorkeuren (Mac). Vervolgens scroll je naar beneden en klik je op geavanceerd. Vervolgens scroll je weer verder naar beneden totdat je bij Wachtwoorden en formulieren komt. Daar zie je een knop met Wachtwoorden beheren. Vervolgens kun je daar op een domein zoeken. In dit geval website.nl. Als je dan je wachtwoord invult van je Chrome account (dat kan ook soms je gebruikersaccount van je computer zijn) dan zal hij het wachtwoord tonen. Op die manier kun je je wachtwoord terugzoeken en alsnog achterhalen en invullen. Je kan dit stappenplan ook gebruiken voor Safair, Firefox of Opera browesers. Zij hebben soortgelijke mogelijkheden om je wachtwoord terug te halen.

 

 

 

 

Cain & Abel 2.67

Dit programma is bedoeld om wachtwoorden  in Windows te ontcijferen. Het is ontwikkeld voor systeem- en netwerkbeheerders, docenten en softwareschrijvers. Maar u kunt er thuis ook mee aan de slag. Het programma bestaat uit twee componenten (Cain en Abel), waarvan vooral Cain interessant is bij het herstellen van wachtwoorden.

> www.oxid.it/cain.html

 

 

Explorer Password Recovery

Na opstarten analyseert het programma het Windows Register op opgeslagen wachtwoorden door Internet Explorer. U ziet ze vervolgens met bijbehorende gebruikersnamen verschijnen.

> www.nirsoft.net/utils/...


Als u Mozilla Firefox gebruikt, komt u op een andere manier achter uw wachtwoorden via menu Extra, Opties, tabblad Beveiliging, Wachtwoorden tonen. Klik vervolgens opnieuw op Wachtwoorden tonen en al uw wachtwoorden staan op een rijtje.

 

 

Word- Excel-wachtwoord

Bent u het wachtwoord vergeten van uw Word-document of uw werkblad in Excel? Probeer dan deze eens:

> www.freewordexcelpassword.com

 

 

System Information Windows (SIW)

SIW is een gratis programma om de configuratie van uw Windows-computer uit te lezen. Een extra functie is die met de veelzeggende naam Eureka die in het programma te vinden is via het menu Tools. Als u vervolgens met het vergrootglas over sterretjes beweegt waarachter een wachtwoord zit, ziet u dit wachtwoord meteen in beeld! Het programma werkt met de meeste Windows-applicaties.

> Informatie over de SIW-functie Eureka!

 

 

Snadboy's Revelation

Revelation kan de meeste wachtwoorden die achter sterretjes zitten, tevoorschijn toveren. Het werkt onder Windows.

> Revelation

 

 

 

 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 09-01-2012 om 19:43 uur