Lees meer over het back-uppen van uw pc Lees meer over de beveiliging van uw pc Lees meer over de beveiliging van uw router Tabbladen

TEST UW WACHTWOORD !

Heeft u al een sterk wachtwoord, maar bent u benieuwd of het werkelijk veilig is? Test uw wachtwoord dan eens via de Nederlandstalige wachtwoordcontrole van Testjewachtwoord.nl. Volg de onderstaande link:

 

 

 

Is uw wachtwoord toch niet helemaal in orde of wilt u meer weten over hoe u een veilig wachtwoord bedenkt? Ga dan naar het wachtwoord stappenplan op deze website of breng een bezoekje aan de online wachtwoord generator voor het eenvoudig aanmaken van een supersterk wachtwoord.

 

Ga meteen naar het stappenplan!

 Meest gebruikte wachtwoorden
Het Genootschap Onze Taal schreef in 2004 over het gebruik van wachtwoorden:

De naam van een kind is het meest in trek als wachtwoord. Maar liefst 23% van alle mensen gebruikt die om toegang te krijgen tot zijn computer of tot bepaalde internetsites. Populaire wachtwoorden zijn verder: de naam van de partner (19%), een verjaardag (12%), een voetbalclub (12%), een beroemdheid of een band (9%), een favoriete plek (9%), de eigen naam (8%) en de naam van een huisdier (8%).

Meer dan de helft van de computergebruikers zijn verandert zijn wachtwoord nooit. Vaak staat het wachtwoord op een memoblaadje dat op de computer is geplakt.

 

 Neem cybercriminaliteit serieus!
Wachtwoorden gebruikt u bij heel veel (online) toepassingen, zoals:
Inbellen op of verbinding maken met uw internetprovider
E-mail ophalen en verzenden
Toepassingen zoals MSN, Skype, Hyves en Second Life
Online bankieren
Beveiliging van uw draadloze router
Bijwerken van uw website

Met een onveilig (zwak) wachtwoord loopt u dus allerlei risico's:

Uw internetverbinding wordt voor illegale doeleinden gebruikt (in het ergste geval wordt uw verbinding zelfs gebruikt voor malafide downloads of porno)
Uw e-mailadres wordt misbruikt
Kwaadwillenden geven zich voor uw persoon uit via toepassingen als MSN, Skype, Hyves en Second Life en bezorgen u een slechte naam
Uw bankrekening wordt geplunderd
Uw (draadloze) verbinding wordt 'geleend' of misbruikt door anderen
Uw website wordt 'gekraakt'

Wilt u de politie aan de deur?

 

 

 

 

 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op om uur