Lees meer over het back-uppen van uw pc Lees meer over de beveiliging van uw pc Lees meer over de beveiliging van uw router Tabbladen

Veilig wachtwoord

 

 

Home
STAPPENPLAN

TEST uw wachtwoord

Wachtwoord terughalen

Wachtwoord terughalen Windows 7

Colofon

 

Zoek zoek

Wachtwoord terughalen van Windows 7

Heel vervelend dat je je wachtwoord bent vergeten. Zo haal je je wachtwoord van Windows7 weer terug. Het uitgebreide stappenplan lees je hieronder

  1. Let op, doe dit niet als je niks van computers snapt. Je kunt al je bestanden kwijtraken of nooit meer toegang krijgen tot je PC
  2. Download dit bestand en pak het uit.
  3. Maak een bootable USB stick en zet de bestanden die je hebt uitgepakt op de USB stick
  4. Start de computer met Windows 7 op en kies de USB stick als boot device
  5. Soms moet je daarvoor op insert klikken of F12 tijdens het opstarten. Dan kun je kiezen met welk device (lees: schijf) je de computer vanaf opstart
  6. Als de computer vanaf de USB disk is opgestart kies je de schijf waar jouw Windows 7 installatie op staat.
  7. Kies het pad (PATH) waar de Windows 7 installatie staat. Meestal vindt hij dat automatisch
  8. Kies wat je precies wil doen (Password reset)
  9. Vul een nieuw wachtwoord in en kies Write to system.
  10. Je bent klaar!

WAARSCHUWING!

 

Laat de gratis programma's die op deze pagina genoemd worden NOOIT op uw computer staan. Anderen kunnen het dan misbruiken en uw wachtwoorden achterhalen. Verwijder elk van onderstaande programma's daarom ALTIJD direct na gebruikt!

 

 

Alle geboden informatie op deze website is objectief en onpartijdig. Zie ook de informatie over mijn onafhankelijkheid in het colofon.

 

 

Windows 7 wachtwoord

Bovenstaande stappen was een snelle uitleg van hoe je je Windows 7 wachtwoord terughalen kunt. Hieronder leggen we het in wat meer detail uit. We gaan er voor het gemak vanauit dat je op een andere Windows PC zit en je vanaf daar een USB stick hebt die je kunt gebruiken. Het mag een hele oude zijn met weinig ruimte erop. 100 MB is voldoende. Wel dien je alles wat er op staat te verwijderen. Kies formateer als opstartschijf om ervoor te zorgen dat je vanaf de USB stick kunt opstarten. Let op: met formateren worden dus alle bestanden van de USB stick verwijderd. Je kunt ze ook niet meer terughalen.

 

1

Download de laatste versie van "Offline NT Password & Registry Editor, Bootdisk/CD" vanaf http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ (klik Bootdisk).

Je kunt ook direct de juiste bestanden downloaden. Hier vind je de bestanden voor een USB stick. Hier vind je de bestanden voor een CD.

 

2

Pak het zip-bestand uit en brand het iso-bestand op een CD. Of als je voor de USB optie kiest moet je dus eerst de stick formateren en dan de bestanden op de stick zetten

 

3

Doe de CD (of USB stick) in uw computer en start de computer opnieuw op vanaf de CD. Soms moet u eerst in het BIOS van uw computer instellen dat de computer vanaf CD-ROM moet opstarten. Of USB stick dus.

 

4

Het programma op CD (USB) start op en u moet enkele vragen beantwoorden. Tenzij u zeker weet dat het anders zit, kies dan hier achtereenvolgens de standaardantwoorden Boot : Druk op Enter

Select: [1] Druk op Enter

[WINDOWS/System32/config] : Druk op Enter

[1] : Druk op Enter

What to do? [1] -> Druk op Enter

 

5

Type de naam van de gebruiker (door het programma aangeduid met Username) van het gebruikersaccount waarvan u het wachtwoord wilt aanpassen en druk op Enter.

 

6

De volgende vraag beantwoordt u met No. Bij de volgende vraag of u een nieuw wachtwoord wilt opgeven of het wachtwoord leeg wilt maken, kunt u er het beste voor kiezen het wachtwoord leeg te maken! Dit laatste wordt ook door het programma geadviseerd! U kunt beter straks, in Windows zelf, opnieuw een wachtwoord opgeven. Type bij deze vraag daarom een sterretje (*) gevolgd door een druk op de knop Enter.

 

7

Zodra het programma klaar is, sluit u het programma met de !-toets gevolgd door Enter en daarna met de q-toets gevolgd door Enter.  Vervolgens zullen de gewijzigde gegevens naar het register van Windows worden geschreven. Bevestig dat met de Y (van Yes) en druk tweemaal op Enter.

 

8

Haal de CD uit de speler en start de computer opnieuw op. Log in met een blanco wachtwoord. Zodra Windows is opgestart, gaat u naar Start, Configuratiescherm, Gebruikersaccounts. Selecteer uw gebruikersaccount en kies voor Een wachtwoord instellen.

 

 

 

 

 

 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 06-10-2018 om 10 :43 uur